Pogacar klopt Valverde in sprint bergop in Valencia

Tadej Pogacar heeft de tweede rit van de Ronde van Valencia gewonnen. Het 21-jarige Sloveense toptalent was op de korte klim naar Cullera te snel voor Alejandro Valverde en Dylan Teuns. Pogacar neemt in het algemeen klassement de leiderstrui over van Dylan Groenewegen, die de eerste etappe wist te winnen.

Vroeg in de etappe wist een kopgroep van vijf weg te rijden uit het peloton, met Jos van Emden. De Nederlander van Jumbo-Visma Rémi Cavagna, Alessandro De Marchi, Álvaro Cuadros en Héctor Sáez en samen reden ze 160 kilometer op kop, maar in de laatste tien kilometer werden ze weer ingelopen door het peloton.

In aanloop naar de slotklim van twee kilometer was er nog een valpartij en daarbij kwam het Noorse talent Tobias Foss van Jumbo-Visma hard ten val. Op de klim was Gonzalo Serrano die de eerste versnelling plaatste en nam een kleine voorsprong op het eerste deel van het peloton. Nog voor de slotkilometer was de Spanjaard alweer ingerekend en uiteindelijk werd het een sprint met de betere klimmers. In die sprint was het Sloveense toptalent Pogacar te snel voor Valverde.

Door de zege neemt Pogacar ook de leiding in het algemeen klassement over van Dylan Groenewegen. Vrijdag krijgen de sprinters weer hun kans in de Ronde van Valencia.