FOK! Wat een weer: Vrij veel bewolking, zuiden geregeld zon

In de noordelijke helft van het land is het grotendeels bewolkt maar is het wel droog. Elders is er weinig bewolking en komen er lokaal mistbanken voor. Vlak aan zee en onder de bewolking in het noorden ligt de temperatuur ruim boven nul. Elders ligt de temperatuur de eerste helft van de ochtend rond het vriespunt. De wind is boven land zwak uit het zuidwesten, langs de kust matig uit een westelijke richting.

De rest van de dag is er vrij veel bewolking maar op de meeste plaatsen wel droog. Alleen in het noorden zou er mogelijk wat lichte regen of motregen kunnen vallen. In het zuidwesten en zuiden schijnt geregeld de zon. De maximumtemperatuur ligt vanmiddag rond 8°C. De wind is west tot zuidwest en is zwak, in het noordelijk kustgebied matig.

In de nacht naar vrijdag zijn er in het midden en noorden van het land wolkenvelden, maar in een enkele opklaring kan er een mistbank ontstaan. In het zuiden is er weinig bewolking. In gebieden met weinig bewolking kan het licht vriezen, onder de bewolking blijft de temperatuur enkele graden boven nul. De wind is zwak en draait in de loop van de nacht naar zuid tot zuidoost.

Vrijdag overdag trekt de bewolking naar het noorden weg en is er verder veel ruimte voor de zon. Er staat een zwakke zuidelijke wind. De maxima lopen uiteen van 7°C in het uiterste noorden tot lokaal 10°C in het zuiden. Er staat een matige, langs de kust en op het IJsselmeer later mogelijk vrij krachtige wind uit zuidoost. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Een vriend van me in Berlijn zag dit mooie luchtje..
Een vriend van me in Berlijn zag dit mooie luchtje..

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.