Groenewegen sprint naar eerste winst van seizoen in Valencia

Dylan Groenewegen heeft direct bij zijn wedstrijd van het seizoen gewonnen. De Nederlandse sprinter van Jumbo-Visma was in de eerste etappe van de Ronde van Valencia in de sprint te snel voor Nederlands kampioen Fabio Jakobsen. Groenewegen is door de overwinning ook direct de eerste leider in de Volta a la Comunitat Valenciana.

Cédric Beullens (Sport Vlaanderen-Baloise) reed samen met Julen Irizar (Fundación-Orbea), Cristian Scaroni (Gazprom-RusVelo) en Diego Sevilla (Kometa-Xstra) waren de vroege vluchters in de openingsetappe. Het viertal reed snel na de start weg en fietsten een voorsprong bij elkaar van meer dan drie minuten.

Jumbo-Visma en Deceuninck-QuickStep zorgden ervoor dat de vluchters geen kans maakte om vooruit te blijven in de openingsetappe en in de laatste tien kilometer was de vroege vlucht voorbij en konden de sprinters zich opmaken voor de eerste massasprint deze ronde. Fabio Jakobsen werd perfect naar voren gebracht door zijn team Deceuninck-QuickStep, terwijl Groenewegen in een kansloze positie leek te zitten. Toch was het Groenewegen die won. De sprinter van Jumbo-Visma reed iedereen rechts voorbij en pakte de winst in de openingsetappe van de Ronde van Valencia.