Politie roept inwoners Moerdijk op om alert te zijn voor auto-inbraken en -diefstallen

Vanaf 1 september jl. zijn bij de politie in de gemeente Moerdijk zeker 155 inbraken, diefstallen en vernielingen aan auto’s gemeld. De politie heeft de daders nog niet kunnen arresteren.

Vooral in de plaatsen Fijnaart, Klundert en Zevenbergen is het raak. Maar ook in het aanliggende gebied van de Hoeksche Waard hebben inwoners last van diefstallen van auto-onderdelen. Volgens wijkagent Larissa van Helten heeft de politie in de gemeente Moerdijk de laatste twee weken 21 aangiften van diefstallen opgenomen: "De diefstallen zijn gericht op auto-onderdelen, zoals airbags, navigaties, sturen en buitenspiegels. Maar ook volledige auto’s zijn weggenomen. Het gaat hierbij dan vooral om voertuigen van de merken Audi, BMW, Mercedes, Renault, Skoda, Tesla en Volkswagen."

Rondtrekkende criminele groep
De politie vermoedt dat de misdrijven worden gepleegd door een rondtrekkende criminele groep: "Vermoedelijk gebruiken de daders een (elektrische) scooter, die in en uit een bestelauto wordt gereden. De criminelen parkeren de auto op een donkere plek ergens achteraf of in een hofje. Daarna halen ze de scooter eruit en rijden dan door deze plaatsen en stelen onderdelen. Daarna wordt de scooter weer in de bestelauto gereden om daarna te vertrekken. Vaak zijn ze in de nachtelijke uren tussen 00.00 en 05.00 uur op roverspad. We vermoeden dat deze lieden de boel ook voorverkennen, dus ook overdag vragen we extra aandacht van de inwoners voor dit soort verdachte situaties", aldus de wijkagent.