Rechtstreekse Eurostar komt eraan!

Treinreizigers reizen vanaf 30 april 2020 rechtstreeks van Amsterdam naar Londen, dat maken NS en Eurostar vandaag bekend. De rechtstreekse verbinding Rotterdam-Londen volgt enkele weken later op 18 mei. Tickets voor de directe reis van Nederland naar Londen zijn vanaf 11 februari te koop.

Sinds 2018 rijdt de hogesnelheidstrein al rechtstreeks van Londen naar Rotterdam en Amsterdam. In omgekeerde richting moeten reizigers nu nog overstappen in Brussel. De nieuwe verbinding, rechtstreeks in beide richtingen, biedt reizigers een moeiteloze reis tussen de twee Europese hoofdsteden en een overtuigende reden om voor de trein in plaats van het vliegtuig te kiezen. De reistijd van centrum Amsterdam naar hartje Londen bedraagt ongeveer vier uur. Vanuit Rotterdam naar Londen is dat ongeveer drieënhalf uur.

Ticketverkoop
De ticketverkoop voor reizen vanuit Amsterdam en vanuit Rotterdam start op 11 februari met tickets vanaf 40 euro. Er zijn momenteel al drie rechtstreekse treinen vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland. De directe heenreis van Nederland naar Londen start met twee rechtstreekse treinen per dag, om te groeien naar een derde en vervolgens een vierde trein. In 2021 wil de NS vijf hogesnelheidstreinen naar Londen.

Eerste trein
De eerste rechtstreekse trein vertrekt deze ochtend om 07:48 uur vanaf Amsterdam Centraal. Naast CEO's Roger van Boxtel (NS) en Mike Cooper (Eurostar) zijn Minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen en Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, Ankie Broekers-Knol aanwezig bij het vertrek van deze eerste trein. Vier uur en negen minuten later komt de trein aan op station St. Pancras International in hartje Londen, waar deze wordt verwelkomd door Grant Shapps, Staatssecretaris van Transport van het Verenigd Koninkrijk.