Hyballa nieuwe trainer van NAC

NAC Breda heeft Peter Hyballa aangesteld als nieuwe hoofdtrainer, zo brengt de club uit de Keuken Kampioen Divisie maandagmiddag naar buiten. De Duitse oefenmeester wordt de opvolger van Ruud Brood, die op Oudejaarsdag zijn congé kreeg in het Rat Verlegh Stadion. Hyballa, die eerder in Nederland bij NEC aan het roer stond, heeft zich voor anderhalf seizoen aan zijn nieuwe werkgever verbonden.

Hyballa werd al enige tijd gelinkt aan NAC, dat volgens BN DeStem twee 'goede en constructieve gesprekken' voerde met de keuzeheer uit Duitsland. Kees van Wonderen was ook enige tijd in beeld bij de Parel van het Zuiden. De oud-speler van de club, die onlangs opstapte als assistent-bondscoach van het Nederlands elftal, maakte naar verluidt echter geen goede indruk op de clubleiding van NAC.

De nieuwbakken trainer van NAC zat zonder werkgever na zijn ontslag bij FC DAC 1904 uit Slowakije vorige maand. Hyballa moest vertrekken nadat beide partijen geen akkoord konden bereiken over contractverlenging van de trainer.

De Duitser had zijn ploeg na een uiterst succesvol seizoen naar een tweede plaats geloodst, de beste eindklassering van FC DAC 1904 in zestien jaar tijd. Hyballa gaf onlangs tegenover De Telegraaf al aan graag weer in Nederland te willen werken.

Hyballa werkte al eerder in Nederland. Hij werd in de slotfase van het seizoen 2016/17 ontslagen als hoofdtrainer van NEC.

Bij NAC moet de Duitse trainer op korte termijn promotie naar de Eredivisie bewerkstelligen. De Bredanaars bezetten momenteel de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Daarnaast is NAC kwartfinalist in de TOTO KNVB Beker, met AZ als tegenstander op 12 februari.