Andorrese tennisster schrijft historie op Australian Open

Tennisster Victoria Jimenez Kasintseva heeft het meisjesenkelspel gewonnen op de Australian Open. Daarmee schreef ze historie: de pas 14 jaar oude speelster, de jongste in het juniorenschema, won als eerste Andorrese speler ooit een Grand Slam-titel.

In drie van haar vijf eerste wedstrijden had Kasintseva drie sets nodig, dat was in de finale ook het geval. De Poolse Weronika Baszak won de eerste set in de finale, maar Kasintseva draaide het om en met twee opvallend simpele sets trok ze het toernooi naar zich toe: 5-7, 6-2, 6-2.

Grand Slam-titels worden ook niet dagelijks gewonnen door speelsters uit de Filipijnen en Indonesië, maar in het meisjesdubbel was dat wel het geval. Alexandra Eala en Priska Madelyn Nugroho speelden een zwaar toernooi, maar uitgerekend in de finale hadden ze het opvallend simpel: Ziva Falkner uit Slovenië en de Britse Matilda Mutavdzic gingen er met 6-1, 6-2 aan.

Het jongensenkelspel werd een Franse aangelegenheid, met eindwinst voor Harold Mayot, die in de halve finales landgenoot Timo Legout versloeg. In de eindstrijd nam hij het op tegen een andere landgenoot, Arthur Cazaux, en dat werd niet echt een spannende strijd: 6-4, 6-1.

De twee finalisten speelden samen in het dubbelspel, maar gingen er in de kwartfinales uit. De titel ging daar naar de Roemeen Nicholas David Ionel en de Zwitser Leandro Riedi, die na een prima strijd wonnen van de Pool Mikolaj Lorens en Karlis Ozolins: 6-7 (8), 7-5 [10-4].