Schansspringster Kramer weer op World Cup-podium

Schansspringster Marita Kramer blijft lekker bezig. De pas 18-jarige geboren Apeldoornse komt uit voor Oostenrijk, mocht dit seizoen debuteren in de World Cup en won onlangs in Sapporo zowaar al.

In het Duitse Oberstdorf kwam Kramer na een korte wedstrijdpauze weer in actie en dat leverde zaterdag een zesde plek op. Na één sprong stond ze nog derde, maar in de finaleronde viel ze iets terug. De winst ging naar haar landgenote Chiara Hölzl, ruim voor de Noorse Maren Lundby. Met veterane Daniela Iraschko-Stolz stond er nog een Oostenrijkse op het podium en de in topvorm verkerende Eva Pinkelnig deed met plek vier ook een duit in het zakje.

Zondag waren het Hölzl en Lundby die domineerden: na de eerste ronde stond de Oostenrijkse aan de leiding en in de tweede ronde wist ze de aanval van de Noorse nét af te slaan, waarmee haar dubbelslag een feit was. Kramer stond na de eerste sprong op de zevende plek, maar met een uitstekende tweede sprong wist ze zich op te werken naar de derde plek, haar tweede podium ooit. Kinga Rajda werd zeer verrassend zesde: de 19-jarige Poolse verbeterde daarmee de beste prestatie ooit van een Poolse vrouw, die ze zelf met een 21e plek neer had gezet.