Skiër Pinturault wint reuzenslalom in Garmisch-Partenkirchen

Alpineskiër Alexis Pinturault heeft de World Cup-reuzenslalom in Garmisch-Partenkirchen gewonnen. Op de Kandahar 2-piste - de Kandahar 1 wordt gebruikt voor de afdaling - was de Fransman in de vijfde reuzenslalom van het seizoen net de beste na een mooie wedstrijd.

Het was spannend na de eerste run, waarin Loïc Meillard de snelste was. Op slechts 0,08 seconden van de Zwitser volgde de Noor Henrik Kristoffersen, met vijf honderdsten achter hem zijn landgenoot Leif Kristian Nestvold-Haugen. Ook de Fransman Alexis Pinturault (+0,18) en de Sloveen Zan Kranjec (+0,22) zaten er nog bovenop, terwijl met Victor Muffat-Jeandet (+0,43), Mathieu Faivre (+0,55) en Aleksander Aamodt Kilde (+0,57) de gehele top-8 nog wel een podiumkans had.

Met de top-8 in aantocht was de leiding in handen van de Kroaat Filip Zubcic, die na de eerste run negende stond en zijn positie dus minstens consolideerde. Kilde kwam 0,19 tellen achter Zubcic terecht, Faivre zelfs meer dan een seconde en ook Muffat-Jeandet haalde het niet. Kranjec kwam met 0,17 seconden achterstand vlak voor Kilde in de ranglijst, maar Zubcic stond zo nog altijd op één, tot Pinturault 0,35 seconden onder zijn tijd door wist te duiken.

Nestvold-Haugen kwam 0,24 tekort en nestelde zich op de tweede plek, met nog twee man te gaan. Kristoffersen kende geen beste run en viel vijf plekken terug, waarna het aan Meillard was. De Zwitser zette een prima run neer, maar het was niet genoeg: met 0,16 seconden achterstand eindigde hij achter Pinturault en voor Nestvold-Haugen als tweede, waardoor de Fransman net als in 2013 de winst pakte.