Snowboarders Van der Velden en Peperkamp in top-6 op slopestyle

In het Amerikaanse skioord Mammoth Mountain is de World Cup voor de freestyleskiërs en snowboarders aldaar afgesloten. Op zaterdagavond (Nederlandse tijd) gingen de snowboarders de slopestylepiste af, terwijl de freestyleskiërs de halfpipe in doken.

Snowboarden - slopestyle mannen
Niek van der Velden plaatste zich als tweede voor de finale, maar daarin kwam het er net niet helemaal uit: met 70,31 punten in zijn eerste run eindigde hij als vijfde. De winst ging naar de Amerikaan Dusty Henricksen, met onder meer een front double 900 indy, cab double 1260 nosegrab en back triple 1440 mute, goed voor 84,51 punten en de winst. De Japanner Ryoma Kimata werd met 83,83 punten tweede, voor de Amerikaan Justus Henkes (79,56).

Dusty Henricksen

Snowboarden - slopestyle vrouwen
De nog maar 15-jarige Melissa Peperkamp, onlangs goed voor zilver en brons op de Jeugd Olympische Winterspelen, was met afstand de jongste in de finale, maar met de 57,66 punten in haar eerste run hield ze zich met een zesde plek keurig staande. De winst ging naar de ervaren Amerikaanse Jamie Anderson, die tot 83,40 punten kwam met onder meer een back 540 mute, cab 540 indy en front 720 mute. De Canadese Laurie Blouin (76,16) werd tweede, de Britse Katie Ormerod (75,83) completeerde het podium.

Jamie Anderson

Freestyleskiën - halfpipe mannen
Bepaald niet voor het eerst gooide Aaron Blunck weer eens een lekkere run neer in de halfpipe, waar alle drie zijn runs beter waren dan de beste run van nummer twee Noah Bowman uit Canada (88,60). De Amerikaanse wereldkampioen scoorde het best in zijn derde run, waarin hij tot maar liefst 97,20 punten kwam. Zijn landgenoot Lyman Currier maakte het podium compleet met 88,20 punten.

Aaron Blunck

Freestyleskiën - halfpipe vrouwen
De Canadese olympisch kampioene en dubbel X Games-winnares Cassie Sharpe was weer eens de beste en met 90,00 punten in haar eerste run verzekerde ze zich gelijk al van de winst. De jonge Russische Valeriya Demidova kwam nog in de buurt met 89,00 punten in haar tweede run, terwijl Rachael Karker met 88,00 punten zorgde voor een tweede Canadese dame op het podium.

Cassie Sharpe