Djokovic wint voor achtste maal Australian Open

Novak Djokovic heeft voor de achtste maal in zijn loopbaan de Australian Open gewonnen. In de finale versloeg hij de Oostenrijker Dominic Thiem met  6-4,4-6, 2-6,6-3 en 6-4.

In de eerste set stond Thiem in al zijn eerste servicegames onder druk. Hij wist nog wel van 1-4 terug te komen tot 4-4, maar op het eerste setpunt van Djokovic sloeg hij een dubbele fout.

Thiem ging beter spelen en kreeg een vroege break 'cadeau' na een dubbele fout van zijn tegenstander in het tweede bedrijf. De Serviër kwam nog terug tot 4-4,maar incasseerde direct daarna de beslissende break. In het derde bedrijf was Thiem ook de betere speler en hij trok de setwinst naar zich toe.

In de vierde set was Djokovic echter weer bij de les. Hij brak Thiem op 4-3 en pakte de setwinst binnen via een lovegame. Mede door onnodige fouten verloor Thiem zijn service in de vijfde set op 1-1. Djokovic overleefde vervolgens twee breakpoints en hield daarna stand en op zijn eerste matchpunt trok hij de partij naar zich toe.

Door zijn overwinning is Djokovic vanaf morgen weer eerste op de wereldranglijst. Die plek neemt hij over van Rafael Nadal die in de kwartfinales van Thiem verloor.