Wildcardhelden verliezen finale op Australian Open

Tennissers Rajeev Ram (USA) en Joe Salisbury (GBR) hebben op de Australian Open de titel gepakt in het herendubbel. In de finale was het duo te sterk voor de Australische wildcardhelden Max Purcell en Luke Saville: 6-4, 6-2.

Purcell en Saville kenden een droomtoernooi, waarin ze onder meer wonnen van de Nederlander Jean-Julien Rojer en zijn Roemeense kompaan Horia Tecau. In de halve finales klopten ze de als vierde geplaatste Kroaat Ivan Dodig en de Slowaak Filip Polasek, maar tegen Ram en Salisbury was het sprookje voorbij. Ram won vorig jaar in Melbourne het gemengd dubbelspel met de Tsjechische Barbora Krejcikova, voor Salisbury is het zijn eerste Grand Slam-titel.

Bij de dames ging de titel naar de Hongaarse Timea Babos en de Française Kristina Mladenovic, die het toernooi in 2018 ook al wonnen en vorig jaar de finale verloren. De regerend Roland Garros-kampioenen, als tweede geplaatst, waren in een eenzijdige finale veel te sterk voor de nummers één van de plaatsingslijst: de Taiwanese Hsieh Su-wei en de Tsjechische Barbora Strycova, die met 6-2, 6-1 duidelijk geklopt werden. Hsieh neemt wel de eerste plek op de wereldranglijst bij de dubbels over van haar partner.

Net als vorig jaar stond Krejcikova in de finale van het gemengd dubbelspel en ook nu leverde dat succes op. Dit keer speelde de Tsjechische met de Kroaat Nikola Mektic, waarmee ze het tegen Bethanie Mattek-Sands (USA) en Jamie Murray (GBR) tot een supertiebreak lieten komen. Daarin waren Krejcikova en Mektic véél te sterk en dus Mektic' eerste Grand Slam-titel - en de vijfde voor Krejcikova - een feit: 5-7, 6-4 [10-1].