Skiester Brignone wint super-G na dagen slecht weer

In het Russische skioord Rosa Khutor, waar in 2014 het alpineskiën tijdens de Olympische Spelen werd gehouden, is zondag dan eindelijk actie te zien geweest tijdens het World Cup-weekeinde aldaar. De drie afdalingstrainingen eerder in de week werden wegens hevige sneeuwval allemaal afgelast en daardoor ook de afdaling van zaterdag, maar zondag ging de super-G gelukkig wél door.

Bij afwezigheid van World Cup-leidster Mikaela Shiffrin hoopte de Italiaanse nummer twee Federica Brignone flink in te kunnen lopen, dus het afgelasten van de afdaling was een domper voor haar. Op de super-G kan ze echter ook prima uit de voeten, beter zelfs, en dus was er nog wel een prima kans om alsnog de nodige punten terug te pakken op de afwezige Shiffrin.

De Oostenrijkse Stephanie Venier opende het bal met een prima run, waar de Zwitserse Corinne Suter wel 0,13 seconden onderdoor dook. Daar bleef het vrij lang bij, tot Brignone als dertiende de piste betrad. De Italiaanse was in het eerste stuk erg snel, leverde halverwege even wat in, maar was aan de finish toch 0,42 seconden sneller dan Suter.

Brignone's altijd aanvallende landgenote Sofia Goggia vormde bijna gelijk daarna een forse bedreiging, maar zij bleef op 0,20 seconden steken. Joana Hählen uit Zwitserland ging ondanks een paar fouten erg rap en eindigde op 0,34 tellen op de derde plek, voor Suter en Venier. Brignone pakt dus de maximale score en loopt zo in op Shiffrin, hoewel het verschil nog altijd erg groot is.