Schansspringer Kraft haalt uit als nieuwe World Cup-leider

De beste schansspringers ter wereld hebben de meest afgelegen World Cup-wedstrijden van het seizoen weer achter de rug. Na een etmaal reizen kwamen ze aan in het Japanse Sapporo, waar zaterdag en zondag gesprongen werd. Na Yukiya Sato's zege van zaterdag was het een dag later de beurt aan de wat meer bekende toppers, alvorens het hele circus op maandag weer terugkeert naar Europa.

Stefan Kraft nam zaterdag de World Cup-leiding over van Karl Geiger en de Oostenrijker wilde dat meteen even kracht bij gaan zetten: in de eerste ronde haalde hij hard uit en sprong hij naar een ruime voorsprong op de drie andere grote mannen van dit seizoen, de Poolse Vierschansenwinnaar Dawid Kubacki, Geiger en regerend World Cup-kampioen Ryoyu Kobayashi.

Met een geweldige sprong nam Stephan Leyhe, achtste na ronde één, de leiding in handen en die hield hij vast tot de top-4 weer op de schans verscheen. Kobayashi en Geiger kwamen er toch wat verrassend niet aan, net als Kubacki. Kraft's voorsprong was echter enorm en met een dijk van een tweede sprong verzekerde hij zich met overmacht van de overwinning, voor Leyhe en Kobayashi, die de flink naar voren springende Peter Prevc nog net achter zich kon houden.