Devenyns de beste in Cadel Evans Great Ocean Road Race

Dries Devenyns heeft de Cadel Evans Great Ocean Road Race gewonnen. De 36-jarige Belg van Deceuninck-Quick-Step was in de sprint sneller dan zijn medevluchter Pavel Sivakov. Daryl Impey won in de achtervolgende groep op vier seconden van de winnaar de sprint voor de derde plaats.

De wind was behoorlijk aanwezig in de Cadel Evans Great Ocean Road Race en daar wilde sommige ploegen van profiteren. Vooral team Ineos trok de boel op de kant en dat zorgde ervoor dat er een eerste schifting kwam. Maar uiteindelijk zou alles weer samen komen in de tweede WorldTour-wedstrijd van het jaar.

Gedurende de wedstrijd waren er enkele vluchtpogingen, maar niemand geraakte weg. Toen Mitchelton-Scott op een van de klimmetjes doortrok ontstond er wel een verschil. Er zou uiteindelijk een kopgroep ontstaan van zeventien renners met behoorlijk wat renners van Mitchelton-Scott, onder meer Daryl Impey en Simon Yates. Ook de sprinters Elia Viviani en Caleb Ewan waren aanwezig in de kopgroep.

Op de laatste beklimming van de dag versnelde Yates. De sprinters moesten er af, vijf renners sloten nog aan: Keukeleire, McCarthy, Impey, Sivakov, Van Baarle en Devenyns. Er waren verschillende aanvallen in de kopgroep. Uiteindelijk wist Sivakov weg te geraken uit de kopgroep op een oplopende strook.

Devenyns kon als enige nog de sprong naar Sivakov maken, terwijl de rest bleef hangen. In de sprint legde de 36-jarige Belg Sivakov er eenvoudig op en boekte zo zijn eerste zege in een WorldTour-wedstrijd en zijn eerste zege sinds 2016, toen hij een rit won in de Ronde van Wallonië. 

In de achtergrond sprintte Impey nog naar de derde plaats, voor Keukeleire. Van Baarle was met een vijfde plaats de beste Nederlander.