Uitslag PEC Zwolle - FC Groningen

PEC Zwolle heeft een zwaarbevochten 1-0 thuiszege geboekt tegen FC Groningen. In eigen huis maakte de Japanner Yuta Nakayama de enige goal van de wedstrijd.

Het zag er in de eerste helft lang niet naar uit dat de thuisploeg op voorsprong zou komen. FC Groningen kreeg de beste kansen. Romano Postema en Joel Asoro waren dichtbij een doelpunt maar beide zagen hun inzetten gekeerd door PEC-doelman Michael Zetterer.

Vlak voor rust kwam PEC Zwolle op voorsprong dankzij een kopbal van Yuta Nakayama uit een corner. In de tweede helft was Groningen nog dichtbij de gelijkmaker. In de blessuretijd trof debutant Kian Slor de paal voor Groningen de paal, waardoor Zwolle de drie punten in eigen huis hield.

PEC begon de dag als de nummer zestien van de Eredivisie. Een plek die aan het einde van het seizoen nacompetitie betekent. Na de driepunter tegen Groningen klimt PEC over Fortuna Sittard en VVV-Venlo heen op de ranglijst.