Uitslag ADO Den Haag - Vitesse

In de strijd tegen degradatie is ADO Den Haag er niet in geslaagd om de thuiswedstrijd tegen Vitesse te winnen. Het bleef 0-0.

Het was de thuisploeg die beter aan de wedstrijd begon. Ze wisten veel kansen te creëren, maar echt grote kansen leverde het niet op. Vitesse was in de zestiende minuut dichtbij de 0-1. Linssen wist een vrije trap van Tannane met zijn rug naar het doel te verlengen, waarna de bal maar net over het doel ging. In de 32e minuut wederom een grote kans voor de Arnhemmers:  Riechedly Bazoer versnelde met de bal aan zijn voet, maar zijn schot met links raakte de paal. Een paar minuten later een kans voor de thuisploeg: Vitesse-goalie Remko Pasveer treuzelde te lang met de bal aan zijn voet waardoor Crysencio Summerville zijn pass half kon blokken. Tomas Necid kreeg hierop een grote kans en schoot, maar Pasveer wist te redden.

ADO kwam beter uit de kleedkamer, en in de 56e minuut kreeg de thuisploeg, na bevestiging van VAR, een strafschop nadat Meijers gehinderd werd in het doelgebied van Vitesse. Thomas Necid miste echter de penalty. Een paar minuten later kreeg de Tsjech wederom een kans toen de bal voor zijn voeten viel na een inzet va Immers. Het schot ontbrak echter aan kracht waardoor Pasveer wist te redden. In de 71e minuut wist ADO dan toch de bal in het doel te schieten, maar het doelpunt van Meijers werd afgekeurd omdat Michiel Kramer zich nét in buitenspelpositie bevond en hij ging op de doellijn het duel aan met Danilho Doekhi. Ook in het restant van de wedstrijd was het ADO dat jaagde op een treffer, terwijl Vitesse zich bij een gelijkspel had neergelegd. Gescoord werd er echter niet.