Soler soleert naar winst in Trofeo Pollença-Port d'Andratx

De derde wedstrijd van de e Challenge Mallorca is gewonnen door Marc Soler. De Catalaan van Movistar reed op de laatste helling zijn medevluchter Gregor Mühlberger eraf en kwam solo aan in Andratx. Het is voor 26-jarige Soler de eerste in bijna twee jaar tijd.

De derde wedstrijd in de Challenge Mallorca is de Trofeo Pollença-Port d’Andratx en gemaakt voor renners die goed bergop kunnen. Emanuel Buchmann (Bora-hansgrohe) en Alejandro Valverde (Movistar) waren de topfavorieten aan de start. De twee topfavorieten zouden nooit een bepalende rol spelen in het wedstrijd verloop, maar de beide ploegen wel.

Halverwege de wedstrijd trok Marc Soler ten aanval en de renner van Movistar kreeg onder meer het gezelschap van Bora-hansgrohe renners Lennard Kämna en Gregor Mühlberger. De achtervolgers reden vrij snel naar de kopgroep toe, die al vroeg in de wedstrijd waren ontsnapt uit het peloton.

De achtervolgende groep zou al snel de aansluiting maken met de kopgroep en op 28 kilometer van de streep trok Kämna in een afdaling ten aanval. Soler en Mülhberger, ploeggenoot van Kämna, gingen in de tegenaanval en zouden snel aansluiten bij de jonge Duitser, die deze winter de overstap maakte naar Bora-hansgrohe.

Bora-hansgrohe hoopte het overtal uit te spelen tegenover Soler, maar nadat Kämna wegviel in de kopgroep was het een man tegen man geworden tussen Soler en Mülhberger. Op de laatste klim liet Soler de Oostenrijker achter zich en kwam solo aan in Andratx. Het was zijn eerste overwinning in bijna twee jaar. Toen won de 26-jarige Catalaan het eindklassement van Parijs-Nice.