Snowboarder Totsuka haalt uit in halfpipe, Ragettli schittert op slopestyle

In het Amerikaanse skioord Mammoth Mountain is de World Cup voor de freestyleskiërs en snowboarders volop aan de gang. Op de ski's was het vrijdagavond (Nederlandse tijd) raak op de slopestyle, de snowboarders doken de halfpipe in. Zaterdag wordt dag omgedraaid en met Niek van der Velden heeft Nederland op de slopestyle dan een uitstekende kans op een topresultaat. Vanaf 18.30 uur is die wedstrijd hier live te zien.

Freestyleskiën - slopestyle vrouwen
Met onder meer een switch lipslide on pretzel 270, switch left rodeo 720 safety en switch right rodeo 720 mute werkte de Zwitserse Sarah Höfflin zich in de eerste run naar 87,18 punten en de winst. Dat was genoeg om te winnen: de Britse Isabel Atkin kwam tot 83,53 punten, Maggie Voisin pakte voor eigen publiek met 81,38 punten de derde plek.

 

Sarah Höfflin

Freestyleskiën - slopestyle mannen
Ook bij de mannen ging de winst naar Zwitserland en wel naar Andri Ragettli. Na een prima rail section maakte hij vooral indruk met een right double cork 1260 double japan, switch left double bio double mute en een left double cork 1620 tail grab als fraaie afsluiter. Het leverde hem in zijn tweede run 90,28 punten op en daarmee ging hij voorbij aan de Amerikaan Colby Stevenson (88,86), die zijn jonge landgenoot Deven Fagan (87,05) naar de derde plek verwees.

Andri Ragettli

Snowboarden - halfpipe vrouwen
Het was alweer een klein jaartje geleden dat ze won, ook in Mammoth, maar Cai Xuetong heeft haar elfde World Cup-zege te pakken. In haar derde run zette de Chinese 94,80 punten op de borden en daarmee ging ze nét voorbij aan de jonge Amerikaanse leidster Maddie Mastro's 84,00 punten. Met Liu Juayu (91,20) stond er ook een Chinese dame op de derde plek.

Cai Xuetong

Snowboarden - halfpipe mannen
Hier was er maar één de beste: de nog altijd maar 18-jarige Japanner Yuto Totsuka was voorafgaand aan zijn derde run al zeker van de winst, maar draaide nog eens rond als een malle en zette zijn zege kracht bij met 97,20 punten. Op grote afstand ging plek twee naar de Amerikaan Taylor Gold (89,20), terwijl Totsuka's nog een jaar jongere landgenoot Ruka Hirano met 87,80 derde werd.

Yuto Totsuka