'Held' op sokken met hakbijl opgepakt in Tilburg

Een man die op zijn sokken met een hakbijl had rondgelopen, en zijn vriendin die omstanders en politieagenten bedreigde en beledigde, zijn vrijdagmiddag aangehouden.

Om 13.20 uur kwam er bij het operationeel centrum een melding binnen dat er in de Mahlerstraat in Tilburg iets aan de hand zou zijn. Er zou daar een man op zijn sokken rondlopen terwijl hij een hakbijl in zijn hand heeft. Meerdere politie-eenheden werden daarop naar die straat gestuurd. Na aanwijzingen van getuigen kon de man getraceerd worden in een flatwoning. Op dat moment had hij de hakbijl niet meer bij zich. Bij de veiligheidsfouillering van zijn kleding werd een geldbedrag en een handelsvoorraad hennep gevonden. De verdachte, die daar woonde, is aangehouden voor het bezitten en mogelijk verhandelen van drugs en daarnaast van het mogelijk witwassen van geld. De hakbijl stond nog bij zijn voordeur. Net voordat de verdachte in een surveillanceauto werd geplaatst probeerde hij, met handboeien om, weg te rennen. Vluchten lukte echter niet; hij werd direct tegen de grond gedrukt door de agenten en later alsnog in de auto gezet.

Tijdens de aanhouding van de verdachte kwam zijn partner aangereden. Toen ze uitstapte begon ze direct de agenten te beledigen. Een omstander gaf aan dat hij door haar bedreigd was. De vrouw, die ook in de flatwoning woonde, is aangehouden. Later is de woning van het tweetal doorzocht waarbij nog meer hennep is aangetroffen.

Niet de bijl uit het verhaal... (afbeelding: Pixabay)
Niet de bijl uit het verhaal... (afbeelding: Pixabay)