Thiem voor het eerst naar finale Australian Open na winst tegen Zverev

Dominic Thiem heeft op de Australian Open voor de derde keer in zijn loopbaan de finale van een grandslamtoernooi gehaald. De 26-jarige Oostenrijker was in de halve finale te sterk voor de Duitser Alexander Zverev.

De 26-jarige Thiem, die in 2019 en 2018 in de finale van Roland Garros stond, speelt zondag tegen Novak Djokovic, die al zeven keer de Australian Open wist te winnen.

Zverev ging het best van start in de partij tegen Thiem. De 22-jarige Duitser, die had bij eindwinst in de Australian Open beloofd om zijn prijzengeld te doneren aan de slachtoffers van de bosbranden in Australië, pakte verrassend de eerste set met 6-3.

Thiem trok in set twee weer de stand in evenwicht, waarna een mooi gevecht ontstond tussen de Oostenrijker en de Duitser. Zverev speelde uitstekend in de derde set en kreeg op 5-4 twee setpunten op de service van de Oostenrijker, maar die wist de nummer vijf van de wereld weg te werken. Een tiebreak moest de beslissing en daarin was Thiem net wat sterker dan Zverev.

Ook in de vierde set moest een tiebreak de beslissing brengen nadat er geen breaks te noteren viel. In die tiebreak nam Thiem al snel een 3-0 voorsprong en die kwam Zverev niet meer te boven.

Thiem staat zo voor de derde keer in zijn carrière in de finale van een grand slam. Bij zijn eerste twee kansen op Roland Garros verloor de nummer vijf van de wereld twee keer van Rafael Nadal. Nu wacht Novak Djokovic in de finale, die zondag hoopt zijn achtste titel te pakken in Melbourne.