Bokser Diaz pakt Farmer's titel af, 'MJ' nu al wereldkampioen

Het gebeurt niet heel vaak, maar in de VS werd donderdagavond al volle bak gebokst om de nodige wereldtitels. Nog voor het weekeinde begint kijken we daar gewoon alvast even naar, want de drie voornaamste gevechten waren eigenlijk allemaal uitstekend te pruimen.

Tevin Farmer (30-4, 6 KO's) - Joseph Diaz (30-1, 15 KO's)
Sinds augustus 2018 was Farmer de IBF-wereldkampioen in het supervedergewicht (-59,0kg), een titel die hij voor de vijfde keer ging verdedigen. Diaz mocht voor de tweede keer om een wereldtitel vechten, nu hoopte hij uiteraard wel te winnen. Echt lekker begin het niet, want al na de tweede ronde had Jo Jo een joekel van een snee boven zijn linkeroog te pakken, maar die werd aardig behandeld en het gevecht kon gelukkig gewoon door blijven gaan.

De meeste boksers zouden zich met zo'n enorme snee toch niet lekker voelen, maar Diaz leek het weinig te kunnen schelen. Hij nam het initiatief over van Farmer en leek de wereldkampioen eigenlijk gewoon in grote problemen te hebben. Farmer kon weinig anders doen dan de tijd volmaken en na twaalf ronden toekijken hoe de drie juryleden zijn wereldtitel aan Diaz overhandigden.

Farmer - Diaz

Demetrius Andrade (28-0, 17 KO's) - Luke Keeler (17-2, 5 KO's)
In oktober 2018 won Andrade de WBO-wereldtitel in het middengewicht (-72,6kg) en na zeges op Artur Akavov en Maciej Sulecki was hij niet van plan om de Ier Keeler ermee vandoor te laten gaan. Dat bleek: na vijf seconden had Andrade hem met een uit twee stoten bestaande combinatie al tegen het canvas, want Keeler moest even een knietje aan de vloer zetten om op adem te kunnen komen. In de tweede ronde ging hij nog eens neer, waarna hij een loeiharde swing van Andrade maar nét wist te ontwijken.

Wonder boven wonder kon Keeler vervolgens toch een beetje een ritme vinden en zo kabbelde het gevecht door naar de negende ronde. Met een halve minuut te gaan opende Andrade volle bak de aanval, wat Keeler nog wist te weerstaan. Gelijk daarna kreeg hij echter nog een barrage te verwerken en dat werd hem teveel: de scheidsrechter maakte er een einde aan het Andrade verdedigde met succes zijn wereldtitel.

Andrade - Keeler

Daniel Roman (27-2, 10 KO's) - Murodjon Akhmadaliev (7-0, 6 KO's)
Sinds september 2017 was Roman in bezit van de WBO-wereldtitel in het superbantamgewicht (-55,3kg), vorig jaar won hij ook de IBF-wereldtitel. Die gordels gooide hij nu in de strijd tegen de nog vrij onervaren Oezbeek MJ Akhmadaliev, die in anderhalf jaar als professional toch al wel een overtuigende indruk had gemaakt. Dit gevecht zou dan ook al in december plaats vinden, maar een schouderblessure van Roman zorgde ervoor dat het wat werd uitgesteld.

De heren wisselden flinke klappen uit en het ging best aardig gelijk op, maar naarmate het gevecht vorderde bleek dat de uitdager steeds meer het heft in handen nam. Hij kon Roman niet tegen het canvas krijgen, maar na twaalf ronden besloten twee van de drie juryleden dat Akhmadaliev zich na acht gevechten als professional al dubbel wereldkampioen mag noemen.

Roman - Akhmadaliev