Politie zoekt getuigen massale vechtpartij Den Haag

De politie zoekt slachtoffers en getuigen van een grote vechtpartij in de nacht van donderdag 30 op vrijdag 31 januari op de Lange Houtstraat in Den Haag. Buiten bij uitgaansgelegenheid De Danzig gingen meerdere jongeren met elkaar op de vuist.

Rond 03.30 uur ontving de politie de melding van een grote vechtpartij op de Lange Houtstraat. Tientallen jongeren stonden buiten voor de uitgaansgelegenheid De Danzig en er vonden verschillende vechtpartijen plaats. Meerdere personen deelden rake klappen uit en één persoon werd zelfs naar de grond gewerkt en vervolgens meerdere keren tegen zijn hoofd geschopt. Van deze gebeurtenissen circuleren op social media verschillende beelden.

Agenten probeerden de rust terug te laten keren op de Lange Houtstraat, maar de veelal dronken jongeren luisterden amper. Na enige tijd keerden zij zich tegen de agenten en gooiden met glazen, flessen en andere voorwerpen richting de politie. Uiteindelijk slaagden de agenten door op linie te staan erin de jongeren uiteen te drijven. Een 19-jarige Hagenaar is aangehouden voor belediging.

De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.