Kenin en Muguruza naar finale Australian Open

Ashleigh Barty heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de Australian Open. De nummer één van de wereld kon de eerste Australische winnares van het toernooi worden in 42 jaar, maar in de halve finales was de Amerikaanse Sofia Kenin te sterk in twee sets: 6-7 (6), 5-7. In de finale is Garbine Muguruza de tegenstandster.

In de eerste halve finale bleef het zowel in de eerste set als in de tweede set spannend tussen de Australische en de Amerikaanse. Barty had de overhand in de eerste set, maar toch wist de 21-jarige Amerikaanse een tiebreak eruit te slepen. In die tiebreak kreeg Barty, de nummer één van de wereld de eerste twee setpunten. Die wist de Australische niet te benutten, waarna Kenin toesloeg op het eerste setpunt van haar.

Barty gaf zich niet zomaar gewonnen en snel had de Australische nummer één van de wereld een break voorsprong in de tweede set. op 5-4 kreeg Barty weer twee setpunten, maar opnieuw wist Kenin de set om te draaien en won in twee sets.

Kenin, als veertiende geplaatst in Melbourne, speelt in haar eerste grandslamfinale tegenMuguruza. De ongeplaatste Spaanse won haar halve finales in twee spannende sets van de Roemeense Simona Halep.

De eerste set leek Muguruza makkelijk binnen te halen. De Spaanse, die in het verleden al Wimbledon en Roland Garros won, kwam op een 5-3 voorsprong. Toch kwam Halep terug in de set en moest een tiebreak de beslissing brengen. In die tiebreak kreeg de Roemeense nummer vier van de wereld verschillende setpunten, maar die waren niet besteed aan haar, waarna Muguruza toesloeg. In de tweede set stond Halep lange tijd een break voor, maar net op tijd keerde Muguruza het tij en staat ze voor het eerst in de finale van de Australian Open.

Kenin voor het eerst in haar carrière naar grandslamfinale (Pro Shots / Zuma Press)
Kenin voor het eerst in haar carrière naar grandslamfinale (Pro Shots / Zuma Press)