PvdD-lid vergelijkt weggestuurde voorzitter met Hitler en Mussolini

Afgelopen weekend was het congres van de Partij voor de Dieren waarbij uitgebreid werd stilgestaan bij het wegsturen van oud-voorzitter Sebastiaan Wolswinkel. De geroyeerde Wolswinkel is inmiddels weinig populair meer zo bleek uit een verslag van UP!Network, één van de aanwezigen vergeleek hem zelfs met Hitler, Mussolini en Franco. De vrouw vertelde daarbij ook dat ze Wolswinkel verder niet persoonlijk kent.

Wolswinkel werd vorig jaar verrassend gekozen tot voorzitter van de dierenpartij met zijn beloftes over meer transparantie en democratie binnen de partij. Ook zou hij meer discussie willen over de koers van de Partij van de Dieren. Al snel bleek er onenigheid binnen het bestuur en werd de kersverse voorzitter op slinkse wijze uit de partij gegooid. 

De hele affaire is een gevoelig punt binnen de partij, zoals gebruikelijk houden politieke partijen niet van 'gedoe'. Ook wilden veel leden er weinig over kwijt tegenover de pers. Eén van de leden was echter niet te beroerd om de UP!Network-verslaggever te woord te staan en ze had ook nog wel een duidelijke mening. Ondanks dat ze toegaf Wolswinkel niet te kennen vergeleek ze hem toch met Hitler, Mussolini en Franco, een weinig subtiele vergelijking vinden wij. Het fragment komt voorbij op 4:54 tijdens het verslag:

PvdD-lid vergelijkt weggestuurde voorzitter met Hitler en Mussolini (Bron: YouTube/UP!Network)