One Piece krijgt live-action serie op Netflix

Netflix heeft een One Piece live-actionserie van tien afleveringen aangekondigd. Deze live-action van de beroemde mangareeks is al een tijdje in ontwikkeling, maar dit is de eerste officiële aankondiging.

Netflix is een samenwerking aangegaan met Tomorrow Studios en Shueisha om de nog steeds lopende manga uit Japan naar een live-actionserie te vertalen. De originele manga, geschreven door Eiichiro Oda heeft 460 miljoen exemplaren verkocht.

Het verhaal van One Piece draait om de Straw Hat Pirates en hun kapitein, Monkey D. Luffy, wiens leven verandert wanneer hij de Gum-Gum Devil Fruit opeet. Hierdoor krijgt hij krachten die hem in een rubberen man veranderen. Hij kan zijn lichaam strekken, opblazen en meer. Zijn doel is de legendarische schat One Piece te vinden. Volgens de legendes is diegene die de schat vindt de King of the Pirates.

Steven Maeda (Lost, The X-Files) gaat schrijven aan de serie. Eiichiro Oda bemoeit zich er natuurlijk ook mee als executive producing, samen met Marty Adelstein en Becky Clements van Tomorrow Studios. Wie er gecast is of gaat worden is nog niet bekendgemaakt.

Eiichiro Oda heeft ook nog iets te melden aan de fans: