PSV huurt RodrŪguez tot eind van het seizoen van AC Milan

Ricardo Rodríguez gaat naar PSV, zo heeft ook het Eindhovens Dagblad vernomen in navolging van diverse media in Italië. De regionale krant maakt melding van een huurdeal met een optie tot koop. Volgens de Italiaanse pers betreft het een verplichte optie, maar daar maakt het Eindhovens Dagblad geen melding van. De huurovereenkomst is in ieder geval tot het einde van dit seizoen. Rodríguez komt donderdag naar Eindhoven voor de medische keuring.

Woensdagavond maakte Calciomercato melding van een akkoord tussen PSV en AC Milan over verhuur, tegen een huursom van een miljoen euro. De verplichte koopoptie zou vijf miljoen euro bedragen. Het nieuws vormt een onverwachte wending in de transfersoap rond Rodríguez, daar de linksback aanvankelijk onhaalbaar leek voor PSV. Woensdagmiddag namen de kansen van de Eindhovenaren echter toe, nadat transfermarktexpert Gianluca Di Marzio berichtte dat zowel Fenerbahçe als Napoli was afgehaakt voor de international van Zwitserland.

Het leek vorige week nog een kwestie van tijd voordat Rodríguez een contract zou tekenen bij Fenerbahçe. De Turkse voetbalbond zou het transferverbod van de club tijdelijk hebben opgeheven. Om onduidelijke redenen is Fenerbahçe is er echter niet in geslaagd om de vleugelverdediger te strikken. Bovendien is Milan niet akkoord gegaan met het huurvoorstel van competitiegenoot Napoli, waardoor PSV kon toeslaan.

De komst van Rodríguez, wiens contract in Milaan doorloopt tot medio 2021, zet mogelijk een streep door het aantrekken van Patrick van Aanholt. PSV is al enige tijd bezig met de invulling van de linksbackpositie en bracht woensdag tevergeefs een derde bod uit op de back van Crystal Palace. Het aantrekken van de 27-jarige Rodríguez vormt een goedkopere optie voor de huidige nummer vijf van de Eredivisie, daar Crystal Palace naar verluidt tien miljoen euro wilde.