'Jumbo-Visma komt met vrouwenploeg'

Team Jumbo-Visma bekijkt momenteel de mogelijkheden om naast de succesvolle mannenploeg ook met een vrouwenploeg uit te komen in het wielerpeloton.

Beide hoofdsponsoren van de ploeg Boels-Dolmans, waar onder andere Anna van der Breggen en Chantal Blaak actief voor zijn, stoppen aan het einde van 2020. Algemeen directeur van Team Jumbo-Visma Richard Plugge denkt dat daar mogelijkheden liggen.

“Wellicht verdwijnt de ploeg, misschien komt er een doorstart, maar waarschijnlijk komen er rensters vrij. Hoe dan ook hebben wij de indruk dat voor ons de ruimte ontstaat om een eigen vrouwenteam van onderaf op te gaan bouwen”, aldus Plugge aan het blad Bicycling.

Voor dit seizoen is de ploeg ook al gestart met een opleidingsploeg voor talentvolle wielrenners, de zogenaamde Jumbo-Visma Academy.

“Met de Academy spreken we vaak over het verwezenlijken van jongensdromen. Maar we zetten net zo goed in op meisjesdromen. Onderliggend idee is dat we onze liefde en passie voor de wielersport met meer mensen in Nederland willen delen. Dat kan via de Academy, maar op termijn ook met een eigen vrouwenploeg.”