FOK! Wat een weer: buien

Vanochtend vroeg is het wisselend bewolkt en kan er vooral in het noorden een enkele bui voorkomen. De temperatuur loopt uiteen van 3°C plaatselijk landinwaarts tot 6°C langs de kust. De west- tot zuidwestenwind is matig boven land en krachtig tot hard langs de kust.

Overdag komen er vooral in het noorden, midden en oosten buien voor met daarbij kans op korrelhagel, natte sneeuw en een klap onweer. Tussen de buien door klaart het af en toe op en is de zon te zien. In de loop van de middag en avond wordt het van het westen uit droog en klaart het vooral in het zuidwesten op. Later in de avond neemt de bewolking in het noorden weer toe en kan het daar enige tijd regenen. De middagtemperatuur komt uit op ongeveer 7°C. De wind blijft westelijk, matig tot vrij krachtig boven land en krachtig langs de kust.

In de nacht naar donderdag regent het aanvankelijk nog in het noordoosten. Elders blijft het zo goed als droog met enkele opklaringen. De minimumtemperatuur varieert van 3°C in opklaringen tot 7°C in het noorden. De westelijke wind neemt in het noorden toe naar vrij krachtig, langs de kust naar krachtig tot hard, 6-7 Bft. In het zuiden is de wind zuidwest en matig van kracht, langs de kust (vrij) krachtig.

Donderdagochtend is het half tot zwaar bewolkt, maar is het op de meeste plaatsen droog. In de middag neemt van het zuidwesten uit de bewolking toe en volgen perioden met motregen en regen. De middagtemperatuur ligt rond 8°C, in het zuiden wordt het 10°C. In de avond loopt de temperatuur overal verder op naar 10 à 11°C. De wind komt uit zuidwest, in de loop van de middag tijdelijk uit zuid, en is matig, langs de kust (vrij) krachtig, later op de avond mogelijk hard, 7 Bft. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Een foto van de "swamps" van Haamstede. Met weerspiegeling (Foto: Scherpschutter)
Een foto van de "swamps" van Haamstede. Met weerspiegeling (Foto: Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.