Pokémon Home verschijnt in februari 2020

The Pokémon Company International en Nintendo hebben meer details bekendgemaakt over de app van de nieuwe clouddienst Pokémon Home.

In deze app kunnen Trainers hun Pokémon-avonturen voortzetten zonder gebonden te zijn aan één spelsysteem en hun Pokémon-verzameling uit veel van hun spellen beheren. Pokémon Home wordt in februari 2020 gelanceerd voor iOS- en Android-apparaten en voor Nintendo Switch.

Via de app kunnen Trainers Pokémon uit gekoppelde spellen uit de Pokémon-serie overbrengen en in Pokémon-boxen in de cloud opslaan of verplaatsen naar gekoppelde compatibele spellen. Door een en hetzelfde Nintendo-account te koppelen aan zowel de Nintendo Switch-versie als de mobiele versie hebben fans vanuit beide hardwareplatforms toegang tot dezelfde Pokémon-boxen. De Nintendo Switch-versie van Pokémon Home ondersteunt verbinding met de Nintendo Switch-spellen Pokémon Sword, Pokémon Shield, Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! Zowel de Nintendo Switch-versie als de mobiele versie van Pokémon Home ondersteunt verbinding met de Nintendo 3DS-applicatie Pokémon Bank. Daarnaast wordt er momenteel gewerkt aan ondersteuning voor Pokémon GO.

Er zijn meer functies, zoals Pokémon Home-punten. Dit zijn punten die Trainers in Pokémon Home verzamelen als ze Pokémon plaatsen. Hoe meer Pokémon ze plaatsen, hoe meer punten ze krijgen. In de Nintendo Switch-versie van Pokémon Home kunnen Trainers hun Pokémon Home-punten inwisselen voor BP (Battle Points) die gebruikt kunnen worden in de spellen uit de Pokémon-basisserie.

Als een gebruiker een Premiumabonnement (betaald) heeft genomen, kan hij Pokémon uit Pokémon-spellen voor de Nintendo 3DS overbrengen naar Pokémon Home via Pokémon Bank. Zodra een Pokémon uit Pokémon Bank verplaatst is naar Pokémon Home, kan hij niet meer terug naar Pokémon Bank. Bepaalde functionaliteiten worden uitgebreid of toegevoegd wanneer Trainers een Premiumabonnement nemen. Een van de premium-functies: een speler heeft dan toegang tot de beoordelingsfunctie. Hiermee kan hij nagaan hoe sterk zijn Pokémon zijn.

Prijzen van het Premiumabonnement in de Nintendo eShop:

  • 1 maand (30 dagen) € 2,99
  • 3 maanden (90 dagen) € 4,99
  • 12 maanden (365 dagen) € 15,99

Prijzen voor iOS- en Android-apparaten:

  • 1 maand (30 dagen) € 3,49
  • 3 maanden (90 dagen) € 5,49
  • 12 maanden (365 dagen) € 17,99

Ter gelegenheid van de release van Pokémon Home zijn Pokémon Bank en Poké Transporter een maand lang gratis beschikbaar na het uitbrengen ervan. Trainers kunnen Pokémon uit verschillende spellen uit de Pokémon-serie overbrengen via Pokémon Bank en Poké Transporter. Zodra hun Pokémon in Pokémon Bank zitten, kunnen Trainers ze verplaatsen naar Pokémon Home. Voor alle details en functies kun je op de officiële website terecht.

Pokémon Home