Langlaufer Klśbo weer oppermachtig op klassieke sprint

In het Duitse Oberstdorf hebben de langlaufers hun World Cup op het wereldkampioenschapsparcours van volgend jaar afgerond. Dat gebeurde met een sprint in de klassieke stijl, wat bij de vrouwen wat meer spanning opleverde dan bij de mannen.

Vrouwen
Anamarija Lampic en Natalia Nepryaeva gaven in de finale aanvankelijk de toon aan, maar de Zweedse Linn Svahn en het Amerikaanse duo Sophie Caldwell en Jessica Diggins konden ook nog volgen. Samen met Svahn gingen ze er op het slotklimmetje echter af, waarna Lampic en Nepryaeva streden om de winst. In een fraaie sprint was het Nepryaeva, de enige Russische topper die het seizoen níet wegens zwangerschap hoeft te missen, die de Sloveense het nakijken gaf, terwijl Diggins naar de derde plek snelde.

De vrouwenfinale

Mannen
Bij de mannen was weer eens duidelijk wie de beste klassieke sprinter op aarde is: Johannes Høsflot Klæbo bleef even bij de groep, maar op het laatste klimmetje slingerde hij de turbo aan en was hij er vandoor. Achter hem werd het een geheel Noors feestje, want de Italiaan Federico Pellegrino werd geklopt door zowel Pål Golberg als Erik Valnes.

De mannenfinale