Jong PSV wint in blessuretijd van Excelsior, gelijkspel bij duel tussen Jong AZ en Almere City FC

Maandagavond zijn in de Keuken Kampioen Divisie twee wedstrijden gespeeld. De wedstrijd tussen Jong PSV en Excelsior leek uit te draaien op een 1-1 gelijkspel maar in blessuretijd scoorde Cyril Ngonge namens de thuisclub de winnende treffer. Jong AZ tegen Almere City FC eindigde in een 3-3 gelijkspel.

Vanaf de zeventiende minuut moest Excelsior met tien man verder. Doelman Alessandro Damen haalde Richard Ledezma neer en kreeg rood. Als gevolg werd aanvaller Thomas Verhaar gewisseld voor doelman Maarten de Fockert. Ondanks een man minder kwamen de bezoekers voor rust op voorsprong dankzij een doelpunt van Sander Fischer.

Twintig minuten voor tijd maakte Noni Madueke gelijk. Ver in blessuretijd bracht Ngonge de eindstand van 2-1 op het scorebord.

Bij de wedstrijd tussen Jong AZ en Almere City FC werd flink gescoord. De Alkmaarders kwamen via Zakaria Aboukhlal op voorsprong. Vervolgens brachten Thomas Verheijdt en Nick Venema Almere op voorsprong. Lang kon de ploeg van trainer Ole Tobiasen daar niet van genieten want Ferdi Druijff maakte een minuut later alweer gelijk.

Een kwartier voor tijd bracht James Efmorfidis de bezoekers opnieuw op voorsprong, maar kort daarna viel de gelijkmaker. Aboukhlal scoorde zijn tweede doelpunt van de avond: 3-3.