Weer dubbel World Cup-succes baanwielrenners

De Nederlandse ploeg heeft de World Cup-finale in het baanwielrennen succesvol afgesloten. In het Canadese Milton werden op de slotdag nog eens twee zeges gepakt, nadat een dag eerder de individuele sprint bij de vrouwen (Laurine van Riessen) en het omnium bij de mannen (Jan Willem van Schip) al werden gewonnen.

Keirin vrouwen
Voormalig schaatsster Van Riessen kende wederom een sterke dag en met overtuigende zeges in de eerste ronde en de halve finales werkte ze zich naar de eindstrijd. Daarin was de 32-jarige Nederlandse opnieuw de beste: Helena Casas uit Spanje kwam tekort en ook de Amerikaanse Madalyn Godby en de Belgische oud-wereldkampioene Nicky Degrendele kwamen er niet aan.

Koppelkoers mannen
Van Schip vormde weer een koppel met Yoeri Havik en dat ging uitstekend. In de eerste sprints pakten ze al de nodige punten en vooral in het tweede deel van de race zaten ze er keer op keer goed bij. Een Brits-Amerikaanse poging om een ronde voorsprong te pakken werd gecounterd en ook de Nederlanders gingen mee, wat ze uiteindelijk vrij ruim de winst opleverde, voor de Britten Ethan Hayter/Oliver Wood en de Fransen Donavan Vincent Grondin/Benjamin Thomas.

Omnium vrouwen
De Amerikaanse Jennifer Valente was een klasse apart, met name in de afsluitende puntenkoers. Die ging ze al als leidster in, na een derde plek op de scratch, een vijfde op de tempokoers en winst in de afvalkoers. In die puntenkoers pakte Valente vooral in het begin ruimschoots genoeg punten om de winst veilig te stellen, voor de Italiaanse Letizia Paternoster en de Ierse Emily Kay.

Sprint mannen
De Pool Mateusz Rudyk ging er met de winst vandoor, nadat hij de Fransman Quentin Caleyron in twee heats het nakijken gaf. Frans succes was er in de kleine finale wel: Rayan Helal sloot de dag als derde af, door Law Tsz Chun uit Hong Kong eveneens in twee heats te kloppen. De Nederlandse wereldtoppers stonden in Milton niet aan de start.