FOK! Wat een weer: een lach en een traan

Vandaag groet ik jullie niet.

Het was gisteren weer een grijze dag. De storing waar ik het van de week over had leverde tot in de ochtend op veel plaatsen zo'n 5 mm op. In het noordwesten viel iets meer, in Uitgeest viel namelijk 12 mm. Die storing trok wel weg. Dit wilde echter niet zeggen dat het ook opklaarde. Slechts héél lokaal was er een streepje zon. Dus dat was wel tegenvallend. In de loop van de middag trokken er wat plukken met wat regen van zuidwest naar noordoost over het land.

Momenteel zien we vooral neerslag op de Noordzee. Daar kwam het zelfs even tot onweer. Dit gebied schuifelt nu ten westen van ons land naar het noorden. Er komt echter nog het één en ander aan, en dat gaat wel over ons land trekken.

Afgelopen nacht was er overal wel kans op een bui of wat regen. Onweer was daarbij niet geheel uitgesloten, maar dat vooral vlakbij zee. Later in de nacht breiden de buien zich over het land uit.

Vanmorgen vallen er dan in het hele land een paar stevige buien. Daarbij is nog steeds kans op hagel en onweer. Aan het einde van de ochtend trekken de buien zich steeds meer terug richting het noorden, en dan kan het van het westen uit opklaren. Zeker in Zeeland verwacht ik een heel aardige middag. In het noorden moeten ze wat langer wachten op wat zon. Het is vrij fris met maxima van ongeveer 6 graden. De wind maakt het zeker niet aangenamer met kracht 6 tot 7 aan zee. In het binnenland waait een matige tot vrij krachtige wind. Kracht 4 tot 5 ongeveer. 

Woensdag dat lijkt een heel aardige dag te worden. Het is dan droog en er zijn perioden met zon. Dit in afwachting van zeer zachte lucht...

Tot ziens!  

Meer weer op FOK!

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.