Yule slalomt naar winst in kolkend Kitzbühel

Alpineskiër Daniel Yule heeft de prestigieuze World Cup-slalom in Kitzbühel gewonnen. Op de uiterst lastige Ganslernhang was de Zwitser alweer voor de derde keer dit seizoen de beste.

Na de eerste run leek Yule aan de leiding te gaan, maar niks was minder waar: het pas 19-jarige Noorse megatalent Lucas Braathen, die zich dit seizoen al meerdere malen liet zien op de reuzenslalom, ging als 34e naar beneden, bleek ook geweldig te kunnen slalommen en dook maar liefst 0,33 seconden onder Yule's tijd door. Thuishelden Michael Matt (+0,42) en Marco Schwarz (+0,60) zakten zo wat weg, voor de Fransman Alexis Pinturault (+0,62), het Italiaanse toptalent Alex Vinatzer (+0,66) en de als 50e gestarte Duitse verrassing Anton Tremmel (+0,68).

In de tweede run kon Tremmel het niet heel verrassend niet echt bolwerken, ook Vinatzer viel de nodige plekken terug en Pinturault haalde de finish niet eens. Schwarz hield het hoofd wél koel en nam de snelste tijd over, Matt viel buiten het podium en dus moesten de duizenden thuisfans hopen op een mindere run van Yule en Braathen.

Voor Yule kwam die matige run er alvast niet en de Zwitser pakte de leiding, met alleen de jonge Braathen nog boven. De tiener liet een uitstekende run zien, maar verloor toch wat tijd en zakte terug naar plek vier, waardoor de winst voor Yule was, voor Schwarz en de van plek negen gekomen Fransman Clement Noël.