KNWU maakt selectie bekend voor WK veldrijden

Bondscoach Gerben de Knegt heeft de Nederlandse selectie voor het WK veldrijden 2020 bekendgemaakt. Het WK in het Zwitserse Dübendorf vinden plaats op zaterdag 1 en zondag 2 februari.

"Mathieu bevestigt vandaag in de Wereldbeker van Hoogerheide zijn status en het is geen verrassing dat hij zijn wereldtitel graag verlengt", geeft Bondscoach De Knegt aan op de KNWU-website. "Bij de vrouwen hebben we vier kandidaten voor de wereldtitel en dat zal een spannende strijd worden."

"Bij de U23-mannen bevestigt Ryan Kamp vandaag wederom zijn goede vorm met zijn tweede winst in een Wereldbeker en is hiermee ook een kandidaat voor het podium. Ook uittredend wereldkampioene bij de U23-vrouwen, Inge van der Heijden, ligt op koers voor prolongatie van haar wereldtitel. Junior-vrouwen Shirin van Anrooij en Puck Pieterse zijn ook favoriet voor de titel. Bij de junior-mannen kan Tibor del Grosso met een hele goede dag meedoen voor het podium. Kortom, we doen in elke categorie mee voor het podium."

Elite-mannen: Mathieu van der Poel, David van der Poel, Lars van der Haar, Corné van Kessel, Joris Nieuwenhuis Stan Godrie

Elite-vrouwen: Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alvarado, Lucinda Brand, Yara Kastelijn, Geerte Hoeke

Beloften-mannen: Ryan Kamp, Mees Hendrikx, Pim Ronhaar, Tim van Dijke, Kyle Agterberg

Beloften-vrouwen: Inge van der Heijden, Manon Bakker, Aniek van Alphen

Junior-vrouwen: Puck Pieterse, Shirin van Anrooij, Fem van Empel, Ilse Pluimers, Isa Nomden Senne Knaven

Junioren: Tibor del Grosso, Hugo Kars, Danny van Lierop, Lucas Janssen en Bailey Groenendaal