Oude snowboarders vechten om World Cup-zege

De World Cup snowboarden in het Italiaanse Piancavallo heeft op de parallelslalom een mooi duel opgeleverd tussen twee echte veteranen. De Oostenrijker Andreas Prommegger en de Italiaan Roland Fischnaller debuteerden beiden in 1997 al in de World Cup en in de Italiaanse sneeuw stonden de 39-jarige veteranen tegenover elkaar in de finale.

Mannen
Prommegger rekende onderweg af met de Italianen Mirko Felicetti en Daniele Bagozza, waarna Stefan Baumeister uit Duitsland eraan moest geloven. Fischnaller was te sterk voor de Duitser Elias Huber en de Oostenrijker Alexander Payer, waarna ook de jonge Rus Dmitry Loginov hem niet kon kloppen. In de finale was het Prommegger die zijn medeveteraan nét de baas was, terwijl Baumeister de strijd om de derde plek won van Loginov.

Prommegger vs Fischnaller

Vrouwen
Bij de vrouwen ging de winst weer naar de Zwitserse Julie Zogg. Ze won van Gong Naiying uit China, de Oostenrijkse Daniela Ulbing en de Russische Elizaveta Salikhova, waarna ze het in de finale opnam tegen Selina Jörg. De Duitse klopte Anastasia Kurochkina (Rusland), Ladina Jenny (Zwitserland) en landgenote Ramona Hofmeister, maar kwam in de spannende finale 0,12 seconden tekort om Zogg te kloppen. Hofmeister eindigde als derde na winst op Salikhova, Michelle Dekker kwam niet door de kwalificaties heen.

Zogg vs Jörg

Teamwedstrijd
Met duo's van één man en één vrouw werd zondag de teamwedstrijd gehouden en dat leverde dan toch Duits succes op. Hofmeister en Baumeister stonden in de finale tegenover Nadya Ochner en Daniele Bagozza en gaven het Italiaanse duo het nakijken. Prommegger en Claudia Riegler, bij elkaar 85 jaar oud, werden derde na winst op Natalia Soboleva en Loginov in de kleine finale.

De teamfinale