Overtuigende World Cup-zeges baanrenners Van Schip en Van Riessen

De World Cup-finale voor de baanwielrenners heeft op de voorlaatste dag twee Nederlandse zeges opgeleverd. In het Canadese Milton werd afgelopen nacht (Nederlandse tijd) succes gevierd door Laurine van Riessen en Jan Willem van Schip.

Omnium mannen
Van Schip begon al goed met een tweede plek op de scratch, waarna hij zegevierde op de altijd lastige tempokoers. De afvalrace ging ook al lekker: hij werd opnieuw tweede. Met een prima voorsprong op de Amerikaan Gavin Hoover ging Van Schip de afsluitende puntenkoers in, waarin hij zijn voorsprong met een paar goede tussensprints én een ronde voorsprong consolideerde. De Pool Daniel Staniszewski schoof met twee ronden voorsprong zelfs op van de zevende naar de tweede plek, Hoover eindigde als derde.

Sprint vrouwen
Via de Spaanse Helena Casas, de Litouwse Simona Krupeckaite en de Française Mathilde Gros plaatste Van Riessen zich voor de finale. Daarin leek de Canadese Kelsey Mitchell de favoriete, maar daar had Van Riessen geen boodschap aan: ze won de eerste twee heats overtuigend en daarmee was de eindzege een feit. Gros verloor de spannende strijd om de derde plek in drie heats tegen de Amerikaanse Madalyn Godby.

Keirin mannen
Joachim Eilers kon een prima overwinning bijschrijven, nadat hij in de laatste meters de Colombiaan Kevin Quintero en de Pool Rafal Sarnecki het nakijken gaf. Nederlanders waren dit keer niet van de partij.

Koppelkoers vrouwen
Ook hier geen Nederlandse vertegenwoordiging, maar wel een mooie strijd om de winst. Die ging naar het Britse duo Neah Evans en Laura Kenny, die genoeg punten bij elkaar pakten om Jolien d'Hoore en Lotte Kopecky uit België net van het lijf te houden. Namens de VS ging de derde plek naar Megan Jastrab en Jennifer Valente.