Zeven arrestaties in Heikant na aantreffen hennep in bestelauto

De politie heeft afgelopen nacht in Heikant zeven aanhoudingen verricht in verband met een henneptransport. Het gaat om een 26-jarige man uit Heikant, vier mannen uit Vlissingen (22, 28,30 en 31 jaar), een 26-jarige man uit Domburg en een 29-jarige Hongaar. In een bestelauto werd een partij hennep aangetroffen. Een eerste schatting is dat het om 70-100 kilo aan ‘natte’ hennep gaat. Bij het transport waren vermoedelijk nog drie personenauto’s betrokken, één daarvan met vier inzittenden werd in Ritthem aan de kant gezet.

Agenten zagen afgelopen nacht op de Langeweg in Axel drie personenauto’s en een bestelauto kort achter elkaar rijden. Ze kregen de indruk dat de auto’s bij elkaar hoorden. Ze roken tijdens het passeren van het ‘konvooi’ een henneplucht. Ze besloten een controle in te stellen en keerden hun dienstvoertuig. Ze kregen de indruk dat de achterste personenauto opzettelijk langzamer ging rijden om de afstand met de andere auto’s te vergroten. De dienders besloten zich te concentreren op de bestelauto die als 2e auto reed. Ze gaven die een stopteken waaraan niet werd voldaan. De bestuurder reed zich echter vast op de kruising van de Julianastraat en Heidestraat vanwege de wegwerkzaamheden daar. De dienders zagen drie mannen uit de bus springen en wegrennen. In de laadruimte van de bestelbus lag een aanzienlijke partij hennep.

Zoekactie met diensthond Barry
Tijdens de daaropvolgende zoekactie werd een 26-jarige man uit Heikant uit een tuin geplukt en aangehouden. Hij rook sterk naar hennep. Surveillancehond Barry spoorde in de tuin van een woning aan de Julianastraat nog een verdachte op. Dit betrof een 28-jarige man uit Vlissingen. Hij had zich in de bosschages verstopt . Hij kreeg vanwege een beet in zijn linkeronderarm, in de HAP een tetanusprik.

Woning
In de woning van de 26-jarige Heikanter werd omstreeks 05.00 uur een 26-jarige man uit Domburg aangetroffen. Hij werd nog gezocht voor een vernieling en werd daarvoor aangehouden. De politie onderzoekt ook of hij de derde persoon in de bestelauto is geweest. In die woning werd ook nog een zak met hennepkruim aangetroffen.

Personenauto
Door de andere surveillance eenheden werd de achterste auto van het konvooi omstreeks 04.30 uur getraceerd op de N254/Sloeweg bij Ritthem. De vier inzittenden, drie mannen uit Vlissingen ( 22, 30 en 31 jaar) en een 29-jarige Hongaar werden aangehouden. In de auto hing een hennepgeur en lagen diverse inbrekerswerktuigen en ook een transformator die gebruikt wordt voor het opzetten van een hennepkwekerij.

De bewuste hennep (Foto: politie)
Hennep (Foto: politie)