Twee verdachten aangehouden voor moord stagiair Wittenburg

De politie heeft twee verdachten aangehouden voor de schietpartij op Wittenburg in Amsterdam waarbij de zeventienjarige Mohamed Bouchikhi om het leven kwam. Bij de moord raakten ook twee anderen gewond.

Dit gebeurde vandaag precies twee jaar geleden in een buurthuis op Wittenburg. Die avond liepen twee mannen met een bivakmutsen en automatische vuurwapens het buurthuis binnen. Ze waren op zoek naar een specifiek persoon en begonnen te schieten. Er waren veel kinderen en jongeren aanwezig. De zeventienjarige Mohammed kwam om het leven, twee andere aanwezigen raakten gewond.

Mohammed werkte als stagiair in het buurthuis. Als snel werd duidelijk dat hij niet het beoogde doelwit was, maar dat de schutters vermoedelijk op zoek waren naar Gianni L. (19). Ook een twintigjarig meisje dat twee keer in haar been geraakt werd, was een stagiaire. De derde gewonde, een negentienjarige man, werd in zijn borst geraakt en moest met spoed worden geopereerd.

Eerder al vrijgelaten
In een video laat de politie weten dat Emilio G. (26) weer is opgepakt op verdenking van de moord. Hij werd in oktober 2018 ook al gearresteerd, maar werd toen na enkele dagen weer vrijgelaten. De recherche vermoedt dat G. een van de schutters is geweest. Ook wordt hij verdacht van betrokkenheid bij een andere zaak.

Een 26-jarige vrouw uit Zwanenburg is eveneens aangehouden. Zij is inmiddels weer vrijgelaten, maar nog wel een verdachte. Het onderzoek loopt nog, de politie heeft een beloning van 25.000 euro uitgeschreven voor het aanleveren van informatie over de moord.