UFC: vergane glorie vergaat

Voormalig UFC-zwaargewichtkampioen Junior dos Santos gooide, voor zijn blessure die hem uit UFC Moskou hield, hoge ogen tijdens de Braziliaanse versie van Dancing with the Stars. Zijn terugkeer in de UFC-kooi verliep echter minder voorspoedig voor 'Cigano'.

Curtis Blaydes, wiens ster razendsnel stijgt in de zwaargewichtsdivisie van 's werelds grootste MMA-organisatie, had weinig te duchten van de ooit zo gevreesde Dos Santos.


Blaydes deelt uit (Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images)

MMA ontwikkeld zich razendsnel en de oud-kampioen blijkt een vechter te zijn van 'de vorige generatie'. Blaydes hield zich in de eerste ronde rustig, probeerde de Braziliaan een aantal keer op de grond te werken, maar leek vooral uit om de vechtstrategie van team Dos Santos te begrijpen. Dos Santos lijkt zich vooral van opzichtige upper-cuts te bedienen, een stoot die Blaydes goed kan ontwijken, terwijl de zware rechterhand van Blaydes een aantal keer goed doorkomt.

In de tweede ronde weet Blaydes genoeg en terwijl Cigano weer met een upper-cut lijkt te komen slaat de Amerikaan toe. Een strakke één-twee op het hoofd van de Braziliaan luiden het einde in van de partij. Dos Santos duikt ineen tegen het hekwerk en Blaydes heeft een aantal harde poffers nodig om de scheidsrechter Dan Miragliotta te laten ingrijpen.

De nummer drie van de ranglijst behaalt hiermee zijn derde opeenvolgende overwinning en zet hij zichzelf danig in de etalage voor een titelgevecht tegen UFC-kampioen Stipe Miocic.

"Ik voel me geweldig", zei de winnaar in het interview na het gevecht. "Tegen een man als Junior, een echte legende, een van de OG's van de sport, was een eer. Maar om de W in het hoofdevenement te krijgen, met de manier waarop ik dat deed, kan ik niet gelukkiger zijn."

"Ik wil dat gevecht om de titel," zei Blaydes. "Je weet dat ik de volgende ben. Ik heb het worstelen, ik heb die handen, ik weet niet wat ik nog meer moet doen. Ik wil dat titelgevecht."

Volledig uitslag UFC Raleigh en daarna nog wat hoogtepunten van de avond:
Curtis Blaydes verslaat Junior dos Santos na TKO (stoten, ronde 2)
Michael Chiesa verslaat Rafael dos Anjos na jurybesluit (30-27, 29-28 x2)
Alex Perez verslaat Jordan Espinosa na opgave (verwurging, ronde 1)
Angela Hill verslaat Hannah Cifers na TKO (stoten, ronde 2)
Jamahal Hill verslaat Darko Stošić na jurybesluit (29-27 x3)
Bevon Lewis verslaat Dequan Townsend na jurybesluit (30-27 x3)
Arnold Allen verslaat Nik Lentz na jurybesluit (29-28 x2, 30-27)
Justine Kish verslaat Lucie Pudilová na jurybesluit (30-27 x3)
Montel Jackson verslaat Felipe Colares na jurybesluit (30-26 x2, 30-25)
Sara McMann verslaat Lina Länsberg na jurybesluit (30-27, 30-26, 30-25)
Brett Johns verslaat Tony Gravely na opgave (verwurging, ronde 3)
Herbert Burns verslaat Nate Landwehr na KO (knie, ronde 1)