Skiester Shiffrin bekroont topweekeinde met super-G-winst

Alpineskiester Mikaela Shiffrin heeft een meer dan uitstekend weekeinde achter de rug in Bansko. Op de Bulgaarse sneeuw stonden drie snelheidswedstrijden op het programma in de World Cup: twee afdalingen en een super-G. De Amerikaanse slalomkoningin won de eerste afdaling en werd zaterdag vierde, zondag volgde de super-G.

De afdaling was al een stuk technischer dan gewoonlijk, waardoor Shiffrin zo goed kon scoren, op de super-G was het nog een stuk duidelijker. De snelste tijd werd aanvankelijk neergezet door Marta Bassino, die zaterdag op het laatste moment haar eerste afdalingszege door haar handen zag glippen. De kleine, technische Italiaanse was ook nu razendsnel, maar Shiffrin vond een nóg betere lijn op het onderste stuk en dook 0,29 seconden onder haar tijd door.

Daarmee was het eigenlijk al zo'n beetje gedaan, want geen van de snelheidsspecialisten wist een serieuze aanval te plaatsen. Lara Gut-Behrami kwam nog het dichtst in de buurt, maar strandde op 0,70 seconden van Shiffrin en pakte wel haar eerste podium in meer dan een jaar tijd. Federica Brignone (Italië) was snel onderweg, maar ging in de fout en blesseerde haar hand, Shiffrin's Slowaakse rivale Petra Vlhova - ook een technische specialiste - maakte onderin weer een foutje en werd op 1,13 seconden wel knap zesde.