Nationale Privacy Conferentie & Nederlandse Privacy Awards

28 januari is de Europese Dag van de Privacy. Op deze dag organiseren ECP (Platform voor de InformatieSamenleving) en Stichting Privacy First jaarlijks gezamenlijk de Nationale Privacy Conferentie. Met de snelle digitalisering van onze maatschappij staat het recht op privacy in toenemende mate onder druk. "Hoe kunnen wij als samenleving digitaliseren én onze privacy behouden en versterken?" Tijdens de conferentie staat deze vraag centraal en komen alle relevante partijen bijeen. Tevens zullen de Nederlandse Privacy Awards worden uitgereikt.

Doelstelling
Doelstelling van deze conferentie is om zowel actuele ontwikkelingen als best practices op het gebied van privacy de revue te laten passeren. Tijdens de conferentie geven diverse sprekers vanuit hun expertise hun visie op privacy compliance: "wat kunnen wij doen om hieraan te voldoen?  Duurzame privacybescherming vergt een cultuuromslag en de actieve ontwikkeling van privacy by design, iets waar velen inmiddels mee bezig zijn. Waar staan we nu en wat kunnen we nog meer doen?"

Sprekers
Monique Verdier (vice-voorzitter Autoriteit Persoonsgegevens) zal de conferentie openen. Vervolgens houden Bas Filippini (oprichter en voorzitter Privacy First) en Richard van Hooijdonk (trendwatcher/futurist) een duo-presentatie over privacy nu en in de toekomst. Vervolgens is het woord achtereenvolgens aan Tom Vreeburg (IT-auditor en onafhankelijk IT-risk- en assurance-professional), Coen Steenhuisen (privacy-adviseur bij Privacy Company en projectleider Privacy Label), Peter Fleischer (global privacy counsel bij Google) en prof. dr. Sander Klous (hoogleraar Big Data Ecosystemen aan de Universiteit van Amsterdam). In een paneldiscussie zullen we de sprekers diverse stellingen voorleggen en met het publiek in debat laten gaan over actuele thema’s zoals Big Data en kunstmatige intelligentie.

Dagvoorzitter is Tom Jessen, presentator bij RTL Z en BNR Nieuwsradio.

Nederlandse Privacy Awards
Tijdens de conferentie worden ook de Nederlandse Privacy Awards (https://privacyawards.nl) uitgereikt. Dit jaar waren er opnieuw een groot aantal hoogwaardige inzendingen. De genomineerde indieners zullen korte pitches voor het publiek verzorgen, waarna de Awards zullen worden uitgereikt door Tweede Kamerlid Kees Verhoeven (D66).

Privacy Award  (Foto: Privacy First )
Privacy Award (Foto: Privacy First )