Bij1 doet nieuwe gooi naar Kamerzetel

Bij1, de politieke partij van Sylvana Simons, wil meedoen aan de komende Tweede Kamerverkiezingen. Drie jaar geleden lukte het de partij niet om de Kamer te bereiken.

Simons startte de partij in 2016, nadat ze uit de fractie van DENK was gestapt. Aanvankelijk heette haar partij Artikel 1, maar die naam moest op last van de rechter worden veranderd omdat deze te veel leek op de naam van een onderzoeksinstituut.

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 kwam de partij niet verder dan 11.400 stemmen. Dat was landelijk gezien niet genoeg, maar een groot deel van de stemmen was afkomstig uit Amsterdam-Zuidoost. Daarop deed de partij mee met de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen, dat daarbij één zetel behaalde.

Nieuw campagne
De partij trapt de nieuwe campagne af met de titel 'Kom aan de macht met Bij1'. Simons: 'We willen een plek in de Tweede Kamer, daar waar beslissingen worden genomen die ons leven dagelijks beïnvloeden. Tegelijkertijd zullen we de heersende macht altijd blijven uitdagen tot een rechtvaardige en gelijkwaardige politiek.'

Bij1 presenteert zondag 2 februari de plannen voor de aankomende campagne.