Zinderende skicrossfinales in Idre Fjšll

In het Zweedse Idre Fjäll zijn zaterdag de eerste wedstrijden van het World Cup-weekeinde voor de skicrossers gehouden. Dat leverde spannende finales op, zowel bij de mannen als bij de vrouwen werd het pas in de slotfase beslist.

Vrouwen
Sandra Näslund kende zoals gewoonlijk de beste start en kreeg Marielle Thompson achter zich aan, terwijl de Zwitserse Fanny Smith en Thompson's Canadese landgenote Brittany Phelan op achterstand kwamen. Halverwege opende Thompson de aanval op Näslund, wat voor een felle strijd zorgde. Smith profiteerde daar perfect van: de ervaren Zwitserse - ze vierde haar 100e World Cup-start - ging er buitenom voorbij en nam de leiding, die ze niet meer af zou staan. Näslund hield plek twee nog wel vast, Phelan kwam zelfs nog voorbij Thompson naar plek drie.

De vrouwenfinale

Mannen
Olympisch kampioen Brady Leman en thuisfavoriet Viktor Andersson kenden de beste start, voor de Zwitser Ryan Regez, terwijl wereldkampioen François Place op achterstand lag. Regez nam al snel de leiding over en vocht een fel duel uit met Andersson, maar dat leek beiden de race te kosten: Leman én Place schoven er voorbij en denderden op de finish af...maar Regez vond nog ergens een hele berg snelheid en knalde er voorbij naar de winst, voor Leman, Place en de gedesillusioneerde Andersson.

Zondag staat er ook weer een wedstrijd op het programma. Ook die begint om 11.00 uur en ook die zal live te zien zijn bij Ziggo Sport.

De mannenfinale