Uitslag sc Heerenveen - AZ

AZ heeft na een slecht begin van de tweede seizoenshelft weer gewonnen. In en tegen Heerenveen werd het 1-2 voor de nummer twee in de Eredivisie.

De eerste kans van de wedstrijd was voor AZ. Doelman Hahn stond echter goed opgesteld en kreeg de bal na het schot van De Wit recht op zich af. Het vervolg was saai, echte kansen werden er niet gecreëerd. In de 35e minuut kwamen de Alkmaarders op voorsprong. De Wit tikte de bal binnen nadat Botman dacht de bal weg te werken met een omhaal, maar hij de bal slechts schampte. In het restant van de eerste helft waren er geen kansen meer.

Het begin van de tweede helft was een stuk beter dan de gehele eerste helft. Boadu had een kans op de 0-2 maar vond doelman Hahn op zijn weg. Even daarna krulde Floranus de bal richting het Alkmaarse doel, maar de al ging vlak naast de paal. Ondanks dat AZ de betere ploeg was, maakten de Friezen in de 69e minuut gelijk. Faik stuurde Ejuke diep. De Nigeriaan bleef koel en schoof de bal langs Bizot. Drie minuten later kwam AZ weer op voorsprong. Uit een corner kopte De Wit de bal tegen Boadu en die rame de bal tegen de touwen. Ejuke kreeg zo'n zeven minuten voor het einde nog een grote kans op de gelijkmaker. De bal ging echter net langs het Alkmaarse doel.

sc Heerenveen

1 - 2

AZ

69' Ejuke   35' De Wit