Ladderzatte alcomoboliste van de weg gehaald

De politie heeft zaterdagmiddag 25 januari op de snelweg A16 ter hoogte van Dordrecht een 53-jarige vrouw uit Rijsbergen aangehouden voor rijden onder invloed. De vrouw had een alcoholpromillage van 3,9 (1720 Ug/l) in haar bloed. Haar rijbewijs is in beslag genomen en de vrouw is ter ontnuchtering ingesloten. De officier van justitie eist 22 maanden ontzegging van de rijbevoegdheid en een werkstraf van honderd uur. De rechter zal hierover beslissen.

Agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid kregen een melding dat de bestuurster gevaarlijk over de snelweg vanuit Moerdijk richting Dordrecht slingerde en meerdere rijstroken nodig had. Andere weggebruikers hadden de vrouw toen al rijdend naar de vluchtstrook begeleid en tot stoppen gedwongen.

De vrouw was dusdanig onder invloed dat ze geen verklaring kon afleggen en wordt later gehoord. Bestuurders mogen maximaal 0,5 promille (220 Ug/l) alcohol in hun bloed hebben. Voor beginnende bestuurders geldt een limiet van 0,2 promille (88 Ug/l).

Afbeelding: Politie
Afbeelding: Politie