Duo aangehouden na beroven invalide vrouw (80)

Twee mannen zijn door de politie aangehouden na het stelen van de handtas van een invalide hoogbejaarde vrouw. De mannen zijn uiteindelijk door een NS-medewerker van Veiligheid en Service aangehouden.

De 80-jarige vrouw zat nietsvermoedend met haar begeleider van haar oude dag te genieten in een fastfoodrestaurant op het Damrak in Amsterdam. Op een onbewaakt moment namen twee mannen de handtas van de weerloze vrouw mee, meldt de politie op Facebook.

Nadat het slachtoffer doorhad dat haar handtas was meegenomen, werd de diefstal gemeld en startte de politie een onderzoek in. Zo werden er camerabeelden van de Burgwallen bekeken en intern verspreid.

Link twee reizigers
Een paar uur later kwam een bericht van een NS-medewerker van Veiligheid en Service. Hij had in Amersfoort twee reizigers aangetroffen die zonder vervoers- en identiteitsbewijs in de trein zaten. De medewerker had van het duo foto's gemaakt en verspreid om z'n collega's te attenderen.

Nadat het Prioteam van de Amsterdamse politie deze foto zag, herkende ze hen als de verdachten van de 'rolstoeldiefstal'. De mannen werden hierna direct aangehouden.

Mogelijk gestolen goederen
Na onderzoek bleek dat het duo meer goederen bij zich had die mogelijk ook gestolen zijn. De verdachten moeten binnenkort voor bij de rechter verschijnen.