KitzbŁhel ontploft voor zege Mayer op legendarische Streif

Alpineskiër Matthias Mayer heeft zich definitief bij de Oostenrijkse skilegendes gevoegd. Voor eigen publiek won de voormalig olympisch kampioen op de afdaling de beruchte en legendarische afdaling op de Streif in Kitzbühel, waar de 80e Hahnenkammrennen deze week gehouden worden.

De Zwitserse specialist Beat Feuz zette een scherpe tijd neer, maar Kugelblitz zag hoe thuisfavoriet Vincent Kriechmayr zijn tijd al snel evenaarde. Dat was wat teleurstellend, want onderweg was de Oostenrijker nog een stuk sneller dan Feuz, maar dat leverde hij vooral op de door de Zwitser perfect afgelegde Hausbergkante weer in.

Johan Clarey deed vervolgens een serieuze aanval op de gedeeld snelste tijd, maar de 39-jarige Fransman maakte een klein foutje en kwam 0,05 seconden tekort, waardoor hij zijn eind 2017 overleden teamgenoot David Poisson nog altijd niet kon eren met een allereerste World Cup-zege. Mayer ging naar beneden en was razendsnel, waarna hij juist op het onderste deel nog wat tijd won: aan de finish was hij 0,22 seconden sneller dan Kriechmayr en Feuz.

Maxence Muzaton zag zijn verrassende aanval stranden op 0,31 seconden en plek vijf, de Noorse medefavoriet Kjetil Jansrud eindigde als zesde.