Bertens voor het eerst in carrière naar vierde ronde Australian Open

Kiki Bertens heeft voor het eerst in haar carrière de vierde ronde bereikt van de Australian Open. De 28-jarige Nederlandse won in derde ronde van de Kazachse Zarina Diyas: 6-2, 7-6 (3).

Bertens begon goed aan haar wedstrijd tegen Diyas. In de openingsgame kreeg Bertens direct breakpunten. De eerste breakpoints wist de Kazachse nog weg te werken, maar later in de game was het alsnog raak voor de Nederlandse nummer tien van de wereld. Bertens liep vervolgens snel uit naar een 5-1 voorsprong en zou de set op 5-2 uitserveren.

In de tweede set kreeg Bertens opnieuw direct breakkansen. Ditmaal wist Diyas, de nummer 73 van de wereld, de breakpoints wel weg te werken. Tot halverwege de tweede set ging het gelijk op tussen de beide tennissters, waarna de Kazachse in de zesde game de eerste break plaatste in de tweede set. Lang kon Diyas daar niet van genieten, want direct na de break voorsprong moest ze die weer direct weer inleveren.

Daarna verliep de set weer op service waarna de tiebreak de beslissing moest brengen in tweede set. Daarin was Bertens net iets sterker en plaatste zich voor het eerst in haar carrière voor de tweede week van de Australian Open. Maandag speelt Bertens tegen tweevoudig grandslamkampioene Garbiñe Muguruza, die in 2016 Roland Garros won en in 2017 de beste op Wimbledon was. De Spaanse won overtuigend van de als vijfde geplaatste Elina Svitolina met 6-1, 6-2.

Bertens voor het eerst in carrière naar vierde ronde Australian Open (Pro Shots / Action Images)
Bertens voor het eerst in carrière naar vierde ronde Australian Open (Pro Shots / Action Images)